RAFFEL HOUSE_______________________________

Location:   Rafelbunyol- Spain  
Budget:

340.000 $

 
Design project: 2005  
Work completion: 2007  
Built surface:

400.00 sf

 

Design the a painter´s house, who intends to live with his family in the same building where his workshop is installe was a major challenge.
The main idea established a rigorous geometric order which distinguish the housing and the workshop in two plants that share the vertical communication and the services.
The vertical connection is an essential part of this project where light as fundamental "material" helps to arrive to the proposed idea settings.
A large longitudinal skylight cross over the dwelling from side to side on one and natural light arrvives inside all of the rooms.
The façade, as a wink to one of client’s favorite painters uses a composition similar to a painting by Piet Mondrian.