DESCO HOUSE_______________________________

Location:   Benaguacil- Spain  
Budget:

460.000 $

 
Design project: 2011  
Work completion: 2013  
Built surface:

7000.00 sf

 

The small size of the plot and the close presence of the adjacent buildings led to the conception of a solid project as the formal idea and overturned towards the interior from the functional point of view.  
The functional program design surronding a large two heights central space  that receives direct sunlight through an enclosure built entirely of glass. All stays back to central space which is path through a large gateway-ladder. 
The Location close to a quarry stone and gravel makes volumetricamante the upper floor was converted into two large masses of rocky and categorical forms. These volumes fly by way of incoming and outgoing on different areas of the plot as the main entrance, the swimming pool and garage.